Duitse appeltaart

    Duitse appeltaart

    54keer bewaard
    1uur15min


    279 personen hebben dit gemaakt

    Roomkaas, amandelen en appels maken deze taart onweerstaanbaar romig. Een heerlijk dessert om een liefdevol kerstdiner mee af te sluiten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de bodem
    • 110 gr boter
    • 5 eetlepels suiker
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 125 gr bloem
    • Voor de vulling
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • Voor de bovenlaag
    • 6 appels, geschild, geboord en in schijven
    • 5 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 25g amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
    2. Voor de bodem: boter, suiker, vanille en boter romig opkloppen. Verdeel het deeg over een springvorm van 23 cm. Aandrukken en apart zetten.
    3. Voor de vulling: in een middelgrote kom roomkaas en suiker romig opkloppen. Ei en vanille erdoor kloppen en de roomkaasmix over de deegbodem verdelen.
    4. Voor de bovenlaag: appels, suiker en kaneel door elkaar scheppen en over het roomkaasmengsel verdelen.
    5. 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De ovenstand verlagen tot 200°C/gasstand 6 en 25 minuten verder bakken. Amandelen over de bovenkant verdelen en deze lichtbruin bakken. De taart laten afkoelen alvorens uit de springvorm te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke taart... en zo klaar !! - 06 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren