Duitse Kerst-gembercake

    Duitse Kerst-gembercake

    5keer bewaard
    1uur45min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit aromatische gemberkoek recept is heerlijk bij de thee tijdens kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr witte bloem
    • 125g volkoren bakmeel
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 250g boter, zacht
    • 400g donkerbruine basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 150ml honing
    • 4 eetlepels sinaasappellikeur
    • 250ml zure room
    • 125ml sinaasappelsap
    • 150g sultanarozijnen
    • 125g amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met bloem.
    2. Mix het meel, bakpoeder en kruiden.
    3. Klop in een grote kom de boter met de bruine suiker romig. Klop de eieren erdoor, dan de honing, sinaasappellikeur, zure room en sinaasappelsap. Mix het meelmengsel door het romige mengsel en roer dan de rozijnen en amandelen erdoor. Doe het beslag in de voorbereide vorm.
    4. Bak de cake 80 minuten in de voorverwarmde oven, tot het gaar is (als een prikker schoon uit het midden van de cake komt is hij gaar). Stort uit op een rooster om af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren