Kathy's runderstoofpotje

  • 20keer bewaard
  • 3uur20min

Een klassieke runderstoofpot - het perfecte éénpansgerecht.

Kathy

Ingrediënten

Porties: 16 

  • 1,5 kg rundvlees (stooflap), in blokjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 400g sjalotten, gehakt
  • 60g (4 eetlepels) boter
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1/2 (400g) blikje gepelde tomaten
  • 750ml water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/8 theelepel gedroogde tijm
  • 250ml rode wijn
  • 6 wortels, gehakt
  • 6 stengels selderij, gehakt
  • 6 aardappels, in blokjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur20min 

  1. Bestrooi het rundvlees met wat zout en peper en bedek met bloem. In een braadpan op middelhoog vuur, braad het rundvlees en de sjalotten aan in boter en olie tot het aan alle kanten bruin is. Haal de olie uit de pan en roer de tomaat, water en bouillonblokjes erdoor. Breng op smaak met knoflook, peterselie, tijm en de resterende zout en peper. Roer de rode wijn erdoor.
  2. Dek af en laat 1 1/2 uur sudderen voordat je de wortels, selderij en aardappelen toevoegt. Laat doorsudderen tot de aardappels gaar zijn, ongeveer in 1 uur.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Gina
van
1

Ik hou van stoofschotels, en deze stoofpot was echt een succes. Erg lekker! - 11 feb 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties