Ovenschotel uit Lancashire

    Ovenschotel uit Lancashire

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur20min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een warm, vullend gerecht van mijn moeder. Heerlijk met restjes geroosterd lamsvlees of rundvlees (maar het lekkerst met lam). Gebruik een restje jus of kant-en-klare jus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakken bacon
    • 6 middelgrote aardappelen, in dunne plakken
    • 1 grote ui, in ringen
    • zout en peper naar smaak
    • 500 gr gekookt lamsvlees
    • 500 gr runderjus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur de bacon gelijkmatig bruin bakken. Afgieten, in stukjes snijden en apart zetten. In een sauspan de aardappels met 3,5 cm water op een matig hoog vuur aan de kook brengen en in ong. 5 minuten zacht, maar niet kruimig koken. Afgieten en apart zetten om af te koelen.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 1/5 van de jus over de bodem van een 1,5 liter grote pan verdelen. 1/2 van het vlees in de jus leggen en 1/2 van de stukjes bacon erover strooien. 1/2 van de uienringen over het vlees verdelen, en als laatste 1/2 van de aardappels. De lagen herhalen en de resterende jus erover uitschenken.
    3. Afgedekt 1 uur in de voorverwarmde oven bakken. Deksel verwijderen en nogmaals 15 minuten bakken tot de aardappels bruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren