Eenvoudig perfect gebraden kalkoen

    Eenvoudig perfect gebraden kalkoen

    3keer bewaard
    5uur


    426 personen hebben dit gemaakt

    Zoek niet verder als je een eenvoudige gebraden kalkoen recept wilt voor je kerstdiner. Gekruid met slechts peper en zout, besprenkeld met kalkoenbouillon - de smaak van de kalkoen komt zo echt naar voren. Vul met je favoriete vulling.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1 grote hele kalkoen
    • 1,5 kg voorbereide vulling
    • 125g ongezouten boter, zacht
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1,5 liter kalkoenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:5uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Plaats het rooster van de oven in de laagste stand.
    2. Verwijder de nek en ingewanden van de kalkoen, spoel de kalkoen schoon en dep droog met keukenpapier. Leg de kip met de borstzijde boven op een rooster in een braadslee. Vul de buikholte losjes op met vulling. Wrijf het vel in met boter en bestrooi met zout en peper. Bedek de kalkoen losjes met aluminiumfolie.
    3. Zet de kalkoen in de oven en schenk 1/3 van de kalkoenbouillon op de bodem van de braadslee. Besprenkel hier iedere 30 minuten de kalkoen mee. Zodra het vocht verdampt vul je het bij met bouillon, 250ml of 500ml per keer. Haal het aluminiumfolie weg na 2 1/2 uur. Braad de kalkoen tot een thermometer in de dij gestoken 80 graden C aangeeft, na ongeveer 4 uur.
    4. Leg de kalkoen op een grote opdienschaal en laat tenminste 20 tot 30 minuten rusten alvorens aan te snijden.

    Kalkoen braden

    Bekijk ook ons artikel voor het braden van kalkoen! Hier vind je o.a. een tabel voor de bereidingstijd van kalkoen, naar gewicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Top, top, top! Was erg bang voor een droge kerstkalkoen, maar deze was perfect. Had geen kalkoenbouillon, dus heb kippenbouillon (maggieblokjes) gebruikt. - 25 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren