Eenvoudige appel-rabarberjam

    Eenvoudige appel-rabarberjam

    11keer bewaard
    45min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Appel-rabarberjam klinkt misschien vreemd, maar het is verbazend lekker! U kunt de appel vervangen voor aardbeien om een aardbeien-rabarberjam te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 375 gr rabarber, in stukken
    • 375 gr appel, geschild en in stukjes
    • 400g basterdsuiker
    • 125ml water
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 4 zakjes (13 gr) droge pectine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote sauspan rabarber, appel, suiker, water en kaneel aan de kook brengen en op middelhoge stand in ong. 20 minuten het fruit zacht koken. Pectine erdoor roeren en nogmaals 5 minuten koken.
    2. In steriele potten scheppen, de randen afnemen met een schone doek of keukenrol en met nieuwe deksels afsluiten. Minstens 10 minuten in een pan kokend water zetten. De ongeopende potten op een koele, donkere plek bewaren. Na openen in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lauwerd
    van
    0

    Ik vond het inderdaad ook heel lekker! Ook in de yoghurt enzo. Dankjewel en groetjes, Laura - 06 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren