Eenvoudige baklava

    Eenvoudige baklava

    26keer bewaard
    1uur20min


    245 personen hebben dit gemaakt

    Simpel, eenvoudig en goed in te vriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500 gr gemengde noten, fijngehakt
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 pak filodeeg
    • 250 gr boter, gesmolten
    • 225 gr rietsuiker
    • 250ml water
    • 125ml honing
    • 1 theelepel citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 23x33 cm met boter invetten.
    2. Kaneel en noten door elkaar scheppen. Het filodeeg uitrollen en de stapel halveren zodat het in de ovenschaal past. Met een vochtige doek tegen uitdrogen beschermen terwijl u de baklava bereidt.
    3. 2 vellen filodeeg op de bodem van de ovenschaal leggen. Royaal met boter besmeren. 2-3 eetlepels notenmengsel erover verdelen. Lagen herhalen tot alle ingrediënten verwerkt zijn, eindigen met ong. 6 vellen filodeeg. Met een scherp mes de baklava tot op de bodem van de ovenschaal in 4 lange repen snijden, vervolgens (9 maal) diagnonaal zodat er 36 diamantvormen ontstaan.
    4. 50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de baklava goudkleurig en krokant is.
    5. Terwijl de baklava gebakken wordt in een kleine sauspan op een middelhoog vuur suiker en water aan de kook brengen. Honing en citroenrasp erdoor roeren, het vuur lager zetten en 20 minuten laten sudderen.
    6. De baklava uit de oven halen en de siroop er direct met een lepel over verdelen. Volledig laten afkoelen alvorens te serveren. Onafgedekt bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren