Eenvoudige enchilada met kip uit de oven

    Eenvoudige enchilada met kip uit de oven

    10keer bewaard
    1uur40min


    757 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk vullende ovenschotel met tortilla's en kip met lekker veel kaas en in een oogwenk klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kipfilets
    • zout naar smaak
    • 12 maïstortilla's, gehalveerd
    • 750 gr enchilada- of chilisaus uit pot
    • 400 gr geraspte cheddar
    • 1 pakje (285 ml) vetarme zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een middelgrote ovenschaal licht invetten.
    2. Zout over de kip strooien en deze vervolgens over de ovenschaal verdelen. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het vlees wit is en het vleessap helder. Laten afkoelen, in reepjes scheuren en apart zetten.
    3. Een laagje van 1-2 cm enchiladasaus over de bodem van de ingevette ovenschaal verdelen. Leg daar enkellaags 4 tortilla's in. 1/2 van kip, 1/3 kaas, 1/2 zure room en 1/3 resterende enchiladasaus toevoegen. Lagen herhalen. De resterende tortilla's goed insmeren met de resterende enchiladasaus. Leg ze vervolgens over de vulling en strooi er de resterende kaas over. Als laatste het laatste restje enchiladasaus toevoegen (als u nog heeft).
    4. Afdekken en 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Even laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren