Eenvoudige frittata met asperges en champignons

    Eenvoudige frittata met asperges en champignons

    5keer bewaard
    50min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete gerechten. Het belangrijkste (volgens mij) is om de frittata langzaam te bakken zodat de eieren zacht blijven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 klontje boter
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 250 gr verse asperges, getrimd en in stukken van 2 cm
    • 250 gr verse champignons, in plakjes
    • 6 eieren
    • 1 eetlepel water
    • 1 theelepel gehakte verse tijm
    • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 50 gr geraspte mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. In een ovenvaste koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Olijfolie en asperges erdoor roeren en de asperges in ong. 10 minuten gaar bakken. Champignons erdoor roeren en nogmaals ong. 5 minuten bakken.
    3. In een middelgrote kom eieren, water en tijm opkloppen. In de pan schenken, het vuur laag zetten, de pan afdekken en 5 minuten bakken.
    4. De pan in de voorverwarmde oven schuiven en 10-15 minuten bakken, tot de eieren niet meer vloeibaar zijn. Een laagje Parmezaanse kaas en mozzarella erover strooien. De grill aanzetten en grillen tot de kazen lichtbruin en gesmolten zijn.

    De truc om een perfecte frittata te bakken is om het over matig tot laag vuur te bakken en het mengs

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren