Inloggen Aanmelden

Gebraden ham met honing-mosterdglazuur

  • 2beoordelingen
  • 44keer bewaard
  • 2uur30min

Deze gebraden ham kost nauwelijks inspanning om te maken, maar smaakt heerlijk!

DOJAGRAM

Ingrediënten
Porties: 10 

  • 1 (2 tot 3kg) ongerookt stuk ham
  • 5 eetlepels engelse mosterd
  • 5 eetlepels honing of (ahorn) siroop
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Dep de ham droog met keukenrol.
  2. Leg de ham in een ondiepe braadslee. Kerf het vet in in een kruis patroon. Meng in een kleine kom de mosterd, honing en bruine suiker. Besmeer hiermee de gehele ham met een lepel of kwast.
  3. Braad de ham onafgedekt 2 uur in de voorverwarmde oven, tot het goed verhit is. Laat 15 minuten staan alvorens aan te snijden om uitdroging tegen te gaan.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

sander2007
2

lekker makkelijk en smaakt ook nog heerlijk. - 25 dec 2013

AxeVandeVen
0

Inderdaad super simpel en super smakelijk. Ahorn heeft de voorkeur. Paar minuten in de gril voor een krokant korstje is ook een goed plan. Let goed op de verhoudingen zodat er wat saus overblijft om er achteraf overheen te serveren. - 29 nov 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties