Gebraden ham met honing-mosterdglazuur

    (110)
    2 uur 30 minuten

    Deze gebraden ham kost nauwelijks inspanning om te maken, maar smaakt heerlijk!


    192 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 (2 tot 3kg) ongerookt stuk ham
    • 5 eetlepels engelse mosterd
    • 5 eetlepels honing of (ahorn) siroop
    • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Dep de ham droog met keukenrol.
    2. Leg de ham in een ondiepe braadslee. Kerf het vet in in een kruis patroon. Meng in een kleine kom de mosterd, honing en bruine suiker. Besmeer hiermee de gehele ham met een lepel of kwast.
    3. Braad de ham onafgedekt 2 uur in de voorverwarmde oven, tot het goed verhit is. Laat 15 minuten staan alvorens aan te snijden om uitdroging tegen te gaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (110)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    7

    lekker makkelijk en smaakt ook nog heerlijk.  -  25 dec 2013

    AxeVandeVen
    1

    Inderdaad super simpel en super smakelijk. Ahorn heeft de voorkeur. Paar minuten in de gril voor een krokant korstje is ook een goed plan. Let goed op de verhoudingen zodat er wat saus overblijft om er achteraf overheen te serveren.  -  29 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren