Gebraden ham met honing-mosterdglazuur

  • 1beoordeling
  • 42keer bewaard
  • 2uur30min

Deze gebraden ham kost nauwelijks inspanning om te maken, maar smaakt heerlijk!

DOJAGRAM

Ingrediënten

Porties: 10 

  • 1 (2 tot 3kg) ongerookt stuk ham
  • 5 eetlepels engelse mosterd
  • 5 eetlepels honing of (ahorn) siroop
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Dep de ham droog met keukenrol.
  2. Leg de ham in een ondiepe braadslee. Kerf het vet in in een kruis patroon. Meng in een kleine kom de mosterd, honing en bruine suiker. Besmeer hiermee de gehele ham met een lepel of kwast.
  3. Braad de ham onafgedekt 2 uur in de voorverwarmde oven, tot het goed verhit is. Laat 15 minuten staan alvorens aan te snijden om uitdroging tegen te gaan.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

sander2007
1

lekker makkelijk en smaakt ook nog heerlijk. - 25 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties