Eenvoudige kikkererwtencurry

    Eenvoudige kikkererwtencurry

    14keer bewaard
    50min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn eigen recept voor curry dat ik de afgelopen jaren ontwikkeld heb. Erg veelzijdig, dus voeg gerust andere groenten of vlees toe. Alle ingrediënten kunnen naar eigen voorkeur aangepast worden. Serveren met rijst of gewoon met naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 theelepels currypoeder
    • 2 theelepels garam masala
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 2 aardappelen, in stukjes
    • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
    • 1 tomaat, in stukjes
    • 75 ml melk
    • 2 eetlepels ketchup
    • 2 eetlepels zure room
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 4 eetlepels gemalen amandelen, of naar behoefte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui en knoflook ong. 5 minuten bakken tot de ui doorzichtig is. Currypoeder, garam masala, paprikapoeder, suiker, gember, kurkuma, zout en peper erover strooien en nogmaals 3-4 minuten bakken tot de kruiden licht geroosterd zijn.
    2. Kikkererwten, aardappelen, kokosmelk, tomaat, melk, ketchup, zure room en bouillonblokjes toevoegen. Laat de curry 25 minuten op een matig laag vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Gemalen amandelen erdoor roeren zodat de curry indikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    beetje verse gember en rode peper en een beetje kerrie masala , heerlijk - 13 apr 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren