Eenvoudige pavlova

    Eenvoudige pavlova

    22keer bewaard
    1uur30min


    315 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen vindt een goede pavlova heerlijk - en dit recept kan niet eenvoudiger. In plaats van kiwi kunt u eventueel ander fruit gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • het wit van 4 eieren
    • 250g basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel citroensap
    • 2 theelepels maïzena
    • 475 ml slagroom, geklopt
    • 6 kiwi's, geschild en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2. Een bakplaat met bakpapier beleggen en daarop een cirkel met diameter 23 cm tekenen.
    2. In een grote kom het eiwit stijf, maar niet droog kloppen. Suiker eetlepel voor eetlepel toevoegen en na elke toevoeging goed kloppen. Kloppen tot het eiwit dik en glanzend is. Teveel opgeklopt eiwit verliest volume en zakt ineen als het met andere ingrediënten wordt vermengd. Zorg dat er absoluut geen vet of eigeel in het eiwit terecht komt. Vanille, citroensap en maïzena voorzichtig erdoor scheppen.
    3. Het mengsel vanuit het midden naar buiten binnen de getekende cirkel scheppen met een buitenrand die iets hoger is dan de rest. Hierdoor ontstaat er in het midden een kleine holte.
    4. 1 uur bakken en op een metalen rooster laten afkoelen.
    5. Het bakpapier verwijderen en de meringue op een plat bord leggen. Het midden vullen met de eventueel gezoete slagroom. Leg de plakjes kiwi over de slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    2

    Heel erg lekker, met vloeibare suiker wordt het van binnen droger dan met basterdsuiker! - 20 jun 2013

    0

    iedereen vond hem heerlijk. heb zelf alleen 1 theelepel vanille-extract vervangen met het merg van 1 vanille stokje - 20 feb 2016

    van
    0

    Gemaakt voor de visite. Iedereen vond het heerlijk! Dank voor het recept! - 03 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren