Eenvoudige spinaziequiche met gruyère

    Eenvoudige spinaziequiche met gruyère

    100keer bewaard
    50min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige doordeweekse maaltijd of een speciaal weekendontbijt. Er wordt geen deeg in verwerkt, zodat u tijd én calorieën bespaart!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 300 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 5 eieren, geklopt
    • 350 gr geraspte gruyère
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een taartvorm van 23 cm licht invetten.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin ui onder af en toe roeren zacht bakken. Spinazie toevoegen en koken tot het overbodige vocht is verdampt.
    3. In een grote kom eieren, kaas, zout en peper vermengen. Door de spinaziemix roeren en in de ingevette taartvorm scheppen.
    4. Ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het ei stevig is. 10 minuten laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    koekje
    van
    14

    In plaats van een grote quiche, heb ik het mengsel in kleine vormpjes gegoten (elk bakje halfvol), zo had ik heerlijke hapjes op een verjaardag. Iedereen vond ze lekker! - 29 okt 2009

    Pelouche
    van
    12

    Doordat er zoveel eieren en kaas inzitten vult de taart goed, maar als je de hoeveelheden in het recept aanhoudt en dit als hoofdgerecht eet, heb je hier met 2 personen net genoeg aan (en niet 6 zoals in de beschrijving staat). De taart is erg lekker en makkelijk te maken. Pas wel op met het toevoegen van teveel zout aangezien gruyere kaas van zichzelf ook al iets zoutig is. Stukjes uitgebakken bacon of paprika zouden ook prima in dit gerecht passen. - 24 sep 2011

    van
    1

    Een mix van Zwitserse kazen gebruikt. De spinazie tussen twee lagen kaasmengsel gedaan. Er lekker en supermakkelijk. - 28 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren