Eenvoudige Zweedse pannenkoeken

    (189)

    Mijn vader maakte deze voor ons als speciale tussendoortje. Serveren met rode bosbessen en een wolkje poedersuiker.


    171 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 475ml melk
    • 60g bloem
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 snufje zout
    • 2 eetlepels gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote kom de eieren met een metalen klopper opkloppen. Melk, bloem, suiker, zout en gesmolten boter erdoor kloppen.
    2. Een koekenpan met anti-aanbaklaag of een platte grillpan op middelhoog vuur voorverwarmen. Een dun laagje beslag in de pan gieten en tot de randen verspreiden. Bakken tot de bovenkant droog is. In 2 of 6 parten snijden en met een spatel omdraaien. Nogmaals 2 minuten bakken, tot beide zijden goudbruin zijn. Rol elke pannenkoek op en serveer ze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (189)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren