Eenvoudige Zweedse pannenkoeken

    Eenvoudige Zweedse pannenkoeken

    2keer bewaard
    20min


    169 personen hebben dit gemaakt

    Mijn vader maakte deze voor ons als speciale tussendoortje. Serveren met rode bosbessen en een wolkje poedersuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 475ml melk
    • 60g bloem
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 snufje zout
    • 2 eetlepels gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote kom de eieren met een metalen klopper opkloppen. Melk, bloem, suiker, zout en gesmolten boter erdoor kloppen.
    2. Een koekenpan met anti-aanbaklaag of een platte grillpan op middelhoog vuur voorverwarmen. Een dun laagje beslag in de pan gieten en tot de randen verspreiden. Bakken tot de bovenkant droog is. In 2 of 6 parten snijden en met een spatel omdraaien. Nogmaals 2 minuten bakken, tot beide zijden goudbruin zijn. Rol elke pannenkoek op en serveer ze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren