Eiersalade met witlof

    Eiersalade met witlof

    108keer bewaard
    27min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Deze met eiersalade gevulde blaadjes witlof zijn heerlijk als borrelhap of voorgerecht. Bovendien zien ze er mooi uit. Voor een feestje: de eiersalade kan de avond tevoren gemaakt worden, en de blaadjes witlof gewassen, gedroogd en in keukenpapier gewikkeld in de koelkast bewaard.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 hardgekookte eieren, gepeld
    • 1 theelepel Franse mosterd
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel verse dille (eventueel)
    • 1 witlof, verdeeld in losse blaadjes
    • 10 groene olijven, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. In een middelgrote kom de eieren met een vork fijnmaken. Mosterd, mayonaise, zout en dille erdoor roeren en apart zetten.
    2. De grootste blaadjes van de witlof selecteren en deze met de eiermayonaise vullen. In waaiervorm op een bord leggen en stukjes olijf tussen de blaadjes verdelen. Afdekken en tot opdienen in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren