Emily's beroemde chocolade-zandkoekjes

    Emily's beroemde chocolade-zandkoekjes

    27keer bewaard
    30min


    77 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes met extra veel chocola zullen je betoveren. Zodra je ze hebt gegeten, wil je niks anders meer. Als je geen gealkaliseerd cacaopoeder kan vinden, kun je ook een beetje baksoda aan de droge ingrediënten toevoegen. Ze smaken ook heerlijk met een glazuurlaag!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 250g poedersuiker
    • 50g (gealkaliseerd) cacaopoeder
    • 450g bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 350g ongezouten boter, koud en in blokjes
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren
    • 175g gehakte halfzoete chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Meng in een grote kom de poedersuiker, cacao, bloem en zout goed door. Kneed de boter erdoor tot de klontjes niet groter zijn dan erwten. Voeg eieren en vanille toe en mix tot een stevig deeg ontstaat. Het duurt eventjes tot het samenhangend wordt.
    3. Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak het deeg uit tot een plak van 0,5 cm dik en snij er de gewenste vormen uit met koekstekers. Als het deeg te plakkerig is, zet het dan even in de koelkast. Leg de koekjes 5cm van elkaar af op een niet ingevette bakplaat.
    4. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant droog lijkt. Laat de koekjes enige minuten afkoelen op de bakplaat alvorens ze op een rooster te leggen om verder af te koelen. Als de koekjes helemaal afgekoeld zijn, smelt dan de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer regelmatig door tot een glad geheel. Dip de koekjes in de chocolade of sprenkel de chocolade over de koekjes en leg ze op vetvrij papier om af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Ik heb het nog niet geprobeerd maar ziet er lekker uit ga zo door!!! - 09 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren