Engelse muffins

    Engelse muffins

    12keer bewaard
    2uur15min


    504 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke recept gebruik ik al 29 jaar. Ze zijn zo lekker... veel lekkerder dan welke kant-en-klare muffins dan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 250ml melk
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
    • 250 ml warm water (45°C)
    • 60 gr gesmolten boter of margarine
    • 740g bloem
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels polenta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. In een kleine sauspan de melk tegen de kook brengen. Van het vuur halen, suiker toevoegen en roeren tot deze is opgelost. Lauw laten worden. Gist in een kommetje warm water oplossen en in ong. 10 minuten romig laten worden.
    2. In een grote kom melk, gistmengsel, boter en 1/2 bloem tot een glad geheel kloppen. Zout en resterende (of voldoende) bloem toevoegen tot een zacht deeg ontstaat. Kneden en in een ingevette, afgedekte kom laten rijzen.
    3. Het deeg neerslaan en tot een dikte van 1 cm uitrollen. Met een koekmes, glas of leeg tonijnblikje rondjes uitsnijden. Vetvrij papier met polenta bestrooien en laat de uitgesneden rondjes hierop rijzen. Ook een beetje polenta over de muffins strooien. Afdekken en 30 minuten laten rijzen.
    4. Een ingevette, zware koekenpan of grillpan verhitten en de muffins ong. 10 per kant op middelhoog vuur bakken. De gebakken muffins in een warme oven laten staan tot ze allemaal zijn gebakken. Laten afkoelen en in plastic zakken bewaren. Voor gebruik doormidden snijden en roosteren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Heb het recept precies gemaakt volgens gebruiksaanwijzing(10 minuten gebakken aan elke kant) maar de muffins werden te donker en toch niet gaar ondanks laag gasvuur. Wat doe ik verkeerd??? - 16 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren