Espinacas con Garbanzos (Spinazie met kikkererwten)

    (391)

    Dit gerecht kan als bijgerecht of lichte maaltijd worden gegeten. Heerlijk met varkenskarbonade en een krokant broodje. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, en is als tapas zeer geliefd in de bars van Sevilla.


    341 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 ui, in stukjes
    • 300 gr diepvriesspinazie, ontdooid en goed uitgelekt
    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een koekenpan op een matig laag vuur de olie verhitten. In ong. 5 minuten knoflook en ui doorzichtig bakken. Spinazie, kikkererwten, komijn en zout erdoor roeren en met de lepel de kikkererwten tijdens het koken een beetje fijnmaken. Goed heet laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (391)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren