Farfalle met Italiaanse worst, tomaat en room

    (3282)
    40 minuten

    Dit recept kreeg ik een paar jaar geleden van een vriend en m'n gezin krijgt er maar niet genoeg van. Een heerlijk eenvoudig recept.


    2675 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 gr farfalle pasta
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 500 gr Italiaanse worst, vel verwijderd en in stukjes
    • 1/2 theelepel rode chilipeperschilfers
    • 1 kleine ui, in stukjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 blikjes (400 gr) vleestomaat, uitgelekt en grof gehakt
    • 350 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.
    2. In een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de worst met schilfers chilipepers gelijkmatig bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en bakken tot de ui gaar is. Tomaat, room en zout erdoor roeren en de saus in 8-10 minuten al sudderend laten indikken.
    3. De pasta door de saus roeren en verhitten. Peterselie erover strooien.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3282)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    2

    Heerlijk pastagerecht, makkelijk omdat de saus gewoon door de pasta gaat. Ik heb verse varkensworst gebruikt en zelf nog wat italiaanse kruiden toegevoegd uit een potje (oregano, tijm, basilicum).  -  26 jan 2010

    MichaelGentis
    0

     -  13 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties