Finse Amandelkoekjes

    Finse Amandelkoekjes

    7keer bewaard
    40min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Lichte, knapperige koekjes met noten, een echte Finse traditie!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 225g boter, zacht
    • 100g rietsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel amandelextract
    • 375g bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 100g rietsuiker
    • 150g fijngehakte amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Klop in een middelgrote kom de boter en 100g (basterd)suiker tot een glad geheel. Klop 1 ei en het amandelextract erdoor. Meng de zout met de bloem; kneed dit door het suikermengsel met je handen tot een glad deeg. Rol het deeg tot stammetjes van 1 cm dik en 5 tot 7 cm lang. Dip elk stukje deeg in de losgeklopte eieren, dan in de resterende suiker en rol ze dan door de amandelen. Leg ze 2 tot 3 cm van elkaar af op niet-ingevette bakplaten.
    3. Bak 9 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren