Finse Amandelkoekjes

    • < />
    • < />
    • < />

    Finse Amandelkoekjes

    Finse Amandelkoekjes

    (44)
    40min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Lichte, knapperige koekjes met noten, een echte Finse traditie!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 225g boter, zacht
    • 100g rietsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel amandelextract
    • 375g bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 100g rietsuiker
    • 150g fijngehakte amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Klop in een middelgrote kom de boter en 100g (basterd)suiker tot een glad geheel. Klop 1 ei en het amandelextract erdoor. Meng de zout met de bloem; kneed dit door het suikermengsel met je handen tot een glad deeg. Rol het deeg tot stammetjes van 1 cm dik en 5 tot 7 cm lang. Dip elk stukje deeg in de losgeklopte eieren, dan in de resterende suiker en rol ze dan door de amandelen. Leg ze 2 tot 3 cm van elkaar af op niet-ingevette bakplaten.
    3. Bak 9 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om verder af te koelen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (44)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren