Frambozen-rabarbercrumble

    Frambozen-rabarbercrumble

    8keer bewaard
    1uur


    121 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke mix van rabarber en frambozen in basterdsuiker en kruimeldeeg van havermout. Warm serveren met custardpudding of room.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 200 gr rietsuiker
    • 1 1/2 eetlepel maïzena
    • 1/8 theelepel zout
    • 500 gr rabarber, in stukken van 2 cm
    • 125 gr frambozen
    • Kruimellaag
    • 70 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 60g bloem
    • 40 gr havermout
    • 100 gr boter, gekoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 22x33 cm invetten.
    2. In een grote kom suiker, maïzena en zout vermengen. Rabarber en frambozen toevoegen en goed met de droge ingrediënten vermengen. In de ovenschaal schenken.
    3. In een middelgrote kom basterdsuiker, bloem en havermout vermengen. Boter erdoor wrijven tot een kruimeldeeg met erwtgrote kruimels ontstaat. Over de fruitmix verdelen.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de rabarber gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren