Asperges met geroosterd knoflookbrood en balsamico

    Asperges met geroosterd knoflookbrood en balsamico

    3keer bewaard
    1uur


    60 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk lenterecept met verse asperges van het seizoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote bol knoflook, met schil
    • 5 eetlepels extra virgin olijfolie, apart te verwerken
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels sjalotjes, fijngesneden
    • 1 1/2 theelepel balsamico
    • 1/2 theelepel rode wijnazijn
    • 700 gr grote groene asperges
    • 4 flinke plakken ciabatta of zuurdesembrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De kop van de bol knoflook bestrijken met olijfolie, zout en peper. Op een bakplaat leggen en 45 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin roosteren.
    3. Na het roosteren de kop er horizontaal afsnijden zodat alle teentjes zichtbaar zijn. De gepelde teentjes in een kom met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper opkloppen. Apart zetten.
    4. Terwijl de knoflook wordt geroosterd sjalotjes samen met balsamico en rode wijnazijn ong. 30 minuten laten intrekken. De resterende olijfolie erdoor kloppen en op smaak brengen met zout en peper. De asperges in het mengsel leggen tot ze op de barbecue kunnen.
    5. De barbecue matig heet laten worden.
    6. De asperges in een grote braadslee of direct op het barbecuerooster leggen en in ong. 10 gaar laten worden. Tijdens de kooktijd eenmaal omdraaien. Terwijl de asperges garen het brood met het knoflookmengsel besmeren en op de barbecue roosteren. Brood en asperges op een schaal serveren en garneren met resterende mix van sjalotjes en azijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren