Frambozensorbet of frambozengranita

  (22)
  6 uur 25 minuten

  Voor dit recept hebt u geen ijsmachine nodig! Het recept wordt met een beetje honing gezoet om het een heerlijke zomerse smaak te geven. Vol smaak en veelzijdig omdat het eindproduct als een granita of als een zachte sorbet geserveerd kan worden.


  20 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 10 

  • 675 gr verse rode frambozen
  • 175 gr honing
  • 1 liter water, apart te verwerken
  • 150 gr suiker
  • 150 gr rietsuikerstroop (of light corn syrup)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 6uur  ›  Klaar in:6uur25min 

  1. De frambozen in een mengkom of keukenmachine pureren. Als u een hele zachte sorbet prefereert, druk de gepureerde frambozen dan door een fijne zeef om de zaadjes te verwijderen. Gepureerde frambozen en honing in een grote kom door elkaar kloppen.
  2. In een grote sauspan 750 ml water, suiker en rietsuikerstroop vermengen en op een hoge vlam aan de kook brengen. In ong. 2 minuten de suiker laten oplossen (NIET roeren). Suikerwater en resterende 250 ml water door de frambozenpuree roeren.
  3. Maak een ijsbad door een grote kom met water en ijs te vullen. Zet de kom met frambozenpuree in het ijsbad en al kloppend laten afkoelen. Schenk de afgekoelde puree in een ovenschaal van 22x33 cm. Afdekken en in 6-8 uur laten bevriezen.
  4. Voor een granita met een grove structuur: met een vork de bevroren puree in kruimels schrapen. Voor een zijdezachte sorbet: de bevroren puree in een keukenmachine pureren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (22)