Gebakken brie met gekarameliseerde peren, sjalotjes en tijm

    Gebakken brie met gekarameliseerde peren, sjalotjes en tijm

    27keer bewaard
    1uur15min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Bij dit prachtig gepresenteerde borrelhapje eet u uw vingers op! Gebruik een stevige, krokante snee brood van goede kwaliteit.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 15 gr boter
    • 2 sjalotjes, in dunne schijfjes
    • 2 peren, geschild, geboord en in plakjes
    • 5 eetlepels droge witte wijn
    • 1/2 theelepel lichtbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel verse tijm, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 (250 gr) krokant gebakken brood
    • 1 stuk (200 gr) brie
    • 75 gr amandelschaafsel
    • diverse soorten toastjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Sjalotjes toevoegen en in 1 minuut al roerend gaar bakken. De dunne schijfjes peer toevoegen en in ong. 5 minuten gaar bakken. Witte wijn, basterdsuiker, tijm, zout en peper toevoegen, het vuur matig hoog zetten en laten sudderen tot het vocht is verdampt en de peren licht gekarameliseerd zijn (ong. 10 minuten). Apart zetten.
    3. Snijd in de bovenkant van het krokante brood een stuk ter grootte van de brie uit. Het gat moet tot 1 cm van de bodem van het brood doorlopen. Snijd het verwijderde brood in stukjes en zet het apart. Met een scherp mes 0,5 cm van de korstlaag van de brie wegsnijden. Halveer de brie door een dun touwtje of tandzijde om de brie te leggen en de eindjes in tegengestelde richting te trekken.
    4. Leg het onderste gedeelte van de brie met de gesneden kant naar boven in het brood. 1/2 van het peermengsel erover verdelen en bestrooien met 1/2 van de amandelen. De resterende helft brie met de gesneden kant naar beneden erop leggen en resterende peermengsel en amandelen erover verdelen. Op de bakplaat leggen.
    5. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het gerecht zacht is en druipt. Serveren met boord en toastjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren