Gebakken courgettechips

    Gebakken courgettechips

    58keer bewaard
    20min


    733 personen hebben dit gemaakt

    Ik bereid deze krokant gebakken courgettechips bij voorkeur als voorgerecht met een beetje vers citroensap erover gesprenkeld. U kunt ze ook serveren met de aïoli van deze website als dip.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 middelgrote courgettes, in plakken van 5 cm
    • 100 gr gedroogd broodkruim
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • het wit van 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 240°C/gasstand 9.
    2. In een kommetje broodkruim, oregano, peper en Parmezaanse kaas mengen. Het eiwit in een aparte kom doen, daarin de plakken courgette dippen en deze vervolgens een laagje gekruid broodkruim geven. Verdeel de plakken over een ingevette bakplaat.
    3. 5 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens keren en nogmaals 5-10 minuten bakken tot de courgette bruin en krokant is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren