Gebakken eikelpompoen

    Gebakken eikelpompoen

    1keer bewaard
    1uur5min


    765 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snelle en makkelijke bereiding die gebruikt kan worden voor bijna elke winter pompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 middelgrote (eikel)pompoen, gehalveerd en zonder zaadjes
    • 25g boter
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Leg de pompoen op de kop op een bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven tot het zacht wordt, in ongeveer 30 tot 45 minuten.
    3. Haal de pompoen uit de oven en leg op een schaal zodat het vruchtvlees naar boven ligt. Doe de boter en bruine suiker in de pompoen, bestrooi met zout en zet de andere helft van de pompoen op de gevulde. Doe de pompoen in een ovenschaal (zodat die niet teveel rondschuift) om te bakken.
    4. Zet de pompoen weer in de oven en bak nog 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren