Gebakken parmezaanse basilicum frieten

    Gebakken parmezaanse basilicum frieten

    81keer bewaard
    45min


    400 personen hebben dit gemaakt

    Deze frieten hebben een heerlijke smaak en worden goed knapperig in de oven, maar zijn veel gezonder dan gefrituurde. Vervang de basilicum door een ander kruid, zoals oregano of peterselie, als je dat wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 aardappelen (geschikt om friet van te maken), in repen gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 25g geraspte parmezaanse kaas
    • versgemalen zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Meng in een kom de aardappel reepjes met een eetlepel olijfolie. Bestrooi met basilicum, parmezaanse kaas, zout en peper en roer goed om zodat alles bedekt wordt.
    2. Leg de aardappel reepjes in een enkele laag op een middelgrote bakplaat. Leg er niet teveel op, zodat de frieten wel knapperig worden. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    Lijkt me wel lekker, ga ik zeker eens proberen! - 29 mei 2015

    berts
    van
    0

    Geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten. Probeer dit eens! Ik heb geraspte kaas gemengd met Italiaanse kruiden gebruikt.en basilicum. Vind ik persoonlijk lekkerder en pittiger. - 19 mei 2013

    Koreintje
    van
    0

    Heerlijke smaak. Ik houd niet van friet maar zo wel. - 06 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren