Gebakken pompoen met abrikozenjam

    Gebakken pompoen met abrikozenjam

    4keer bewaard
    55min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Perfect als pompoen volop te koop is. Dit gemakkelijke recept resulteert in een heerlijk bijgerecht voor bij de avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (acorn) pompoen, gehalveerd en zonder zaadjes
    • zout naar smaak
    • 1 flink klontje boter
    • 3 eetlepels abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Leg de pompoenhelften met de snij zijde naar beneden in een ovenschotel. Vul de schaal met water tot net geen 1 cm hoog. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Haal de pompoen uit de oven en zet de oven op grill stand. Leg de pompoen met de snij zijde naar boven en bestrooi met een beetje zout. Doe 1 theelepel boter en 1 1/2 eetlepel abrikozenjam in elke helft. Zet weer in de oven en grill 5 minuten, tot de boter gesmolten is en de pompoen lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Simpel en verrassend lekker - 09 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren