Gebakken brie in bladerdeeg met gekarameliseerde ui en appel

    Gebakken brie in bladerdeeg met gekarameliseerde ui en appel

    50keer bewaard
    55min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Dit verrukkelijke deegpakketje is gevuld met een druipende brie en zoete, gekarameliseerde appel en ui. Een sierlijk, maar eenvoudig voorgerecht dat geschikt is voor elke gelegenheid. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 bol knoflook
    • 1/2 eetlepel olijfolie
    • 50g boter
    • 1 ui, gesneden
    • 1 Granny Smith, geschild, geboord en in plakjes
    • 1 rond stuk (200 gr) brie
    • 1 groot vel bladerdeeg
    • 1 eetlepel gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De knoflook op een bakplaat leggen, bedruipen met olijfolie en in 15-20 minuten gaar roosteren. Apart zetten.
    2. Intussen in een koekenpan op een middelhoog vuur 50 gr boter smelten. Appel en ui erdoor roeren tot deze zacht en gekarameliseerd zijn. Apart zetten.
    3. De brie op het bladerdeeg leggen en het mengsel van appel en ui over de brie verdelen. Het deeg om de kaas vouwen en tot een pakketje dichtknijpen. Insmeren met gesmolten boter.
    4. In 20-25 minuten goudbruin bakken. Warm serveren en garneren met hele teentjes geroosterde knoflook.

    Video

    Gebakken brie in bladerdeeg met ui en appel
    Gebakken brie in bladerdeeg met ui en appel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Geweldig.... - 20 feb 2015

    PammyMarkus
    0

    Ik heb wat honing en tijm toegevoegd... Heerlijk gesmuld - 18 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren