Gebraden ham met abrikozenglazuur

    Gebraden ham met abrikozenglazuur

    7keer bewaard
    10uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Met de smaak van abrikoos, honing en mosterd is dit een feestelijke gebraden ham, perfect voor het kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 1 (3kg) stuk ham
    • 4 eetlepels hele kruidnagels (optioneel)
    • 8 eetlepels abrikozenjam of compote
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels engelse mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Extra tijd: 7uur35min  ›  Klaar in:10uur 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Dep de ham droog met keukenrol.
    2. Kerf de vette kant van de ham in met een scherp mes in een diamant patroon, trek de lijnen ongeveer 2,5 cm van elkaar. Druk de kruidnagels in de kruisingen, indien gewenst. Leg de ham in een ondiepe braadslee en dek af met aluminiumfolie.
    3. Bak de ham in de voorverwarmde oven in 2 uur gaar. 10 minuten voor het einde verwarm je de abrikozenjam in een kleine steelpan tot het vloeibaar is. Haal van het vuur en roer de honing en mosterd erdoor.
    4. Smeer de jam op de ham en zet weer in de oven, niet afgedekt, en braad nog 15 tot 20 minuten, tot de glazuur mooi bruin is. Laat de ham 10 tot 15 minuten staan alvorens aan te snijden en op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren