Gebraden ham met honing-sinaasappelglazuur

    Gebraden ham met honing-sinaasappelglazuur

    11keer bewaard
    1uur20min


    191 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept gevonden in een oud kookboek uit 1890 maar heb het een beetje aangepast. Het is een recept voor gebraden ham die net zo lekker is als toen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (2 tot 3kg) gerookte ham
    • 4 eetlepels hele kruidnagels
    • 250ml ananassap
    • 150g donkerbruine basterdsuiker
    • 125ml honing
    • 2 sinaasappels, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. Leg de ham in een braadslee en steek overal wat kruidnagels in. Meng in een steelpan de ananassap, bruine suiker, honing en sinaasappelsap. Roer en laat op een middelhoog vuur zachtjes koken tot het ingedikt is, in ongeveer 10 minuten. Schenk over de ham.
    3. Bak de ham onafgedekt in 1 uur in de voorverwarmde oven gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren