Asperges Soep

    Asperges Soep

    26keer bewaard
    35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een roomzachte aspergesoep met een prachtige groen kleur. Heerlijk met een krokant puntje. U kunt de soep ook bereiden met kippenbouillon, maar met groentenbouillon is het een vegetarisch gerecht. De ingrediënten zijn eenvoudig te verdubbelen voor een grotere groep eters.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 30 gr boter
    • 500 gr verse groene asperges, schoongemaakt en grof gehakt
    • 250 ml groentenbouillon
    • 1 mespuntje knoflookpoeder of 1 teentje fijngesneden knoflook
    • 1 mespuntje witte peper
    • 250 ml halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Ui en boter 2 minuten op hoge stand in de magnetron zetten. Asperges, groentenbouillon, knoflookpoeder en witte peper toevoegen en afgedekt op de hoge stand 10-12 minuten in de magnetron zetten. Met een blender pureren.
    2. Het mengsel in een magnetronschaal met de melk vermengen en in de magnetron opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    angelique
    van
    1

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb er bieslook over gesnipperd en de knoflook weggelaten. En een aantal aspergepunten niet vermalen, alleen geblancheerd, ter garnering. - 23 sep 2009

    angelique
    van
    0

    Uitstekende smaak, en heel makkelijk en snel te bereiden. - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren