Asperges Soep

  • 19keer bewaard
  • 35min

Een roomzachte aspergesoep met een prachtige groen kleur. Heerlijk met een krokant puntje. U kunt de soep ook bereiden met kippenbouillon, maar met groentenbouillon is het een vegetarisch gerecht. De ingrediënten zijn eenvoudig te verdubbelen voor een grotere groep eters.

Pyromommy

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 ui, fijngesneden
  • 30 gr boter
  • 500 gr verse groene asperges, schoongemaakt en grof gehakt
  • 250 ml groentenbouillon
  • 1 mespuntje knoflookpoeder of 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1 mespuntje witte peper
  • 250 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Ui en boter 2 minuten op hoge stand in de magnetron zetten. Asperges, groentenbouillon, knoflookpoeder en witte peper toevoegen en afgedekt op de hoge stand 10-12 minuten in de magnetron zetten. Met een blender pureren.
  2. Het mengsel in een magnetronschaal met de melk vermengen en in de magnetron opwarmen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

angelique
1

Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb er bieslook over gesnipperd en de knoflook weggelaten. En een aantal aspergepunten niet vermalen, alleen geblancheerd, ter garnering. - 23 sep 2009

angelique
0

Uitstekende smaak, en heel makkelijk en snel te bereiden. - 23 sep 2009

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties