Soep van gebraden restjes kalkoen

    1 uur 45 minuten

    Dit recept vraagt om een karkas van een kalkoen - perfect voor het maken van een heerlijk 'kliekje' na kerst.


    141 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 overgebleven kalkoen karkas
    • 300g overgebleven vulling
    • 2 selderijstengels, in stukjes
    • 2 wortels, geschild en in plakjes
    • 1 ui, geschild en in blokjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 eetlepel kipkruiden
    • 1 theelepel gemalen salie
    • 1 liter water
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 300g langkorrelige witte rijst
    • 300g diepvries tuinerwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Leg het kalkoen karkas in een grote diepe pan, en doe de vulling, selderij, wortels, ui, laurierblaadjes, kipkruiden, salie, water en kippenbouillon erbij. Schenk meer water erbij indien nodig, om te bedekken. Breng aan de kook op middelhoog vuur; zet vuur lager en laat 1 uur sudderen, verwijder eventueel schuim. Haal het karkas en botjes uit de pan. Haal het resterende vlees er vanaf en doe terug in de pan. Gooi de botten en het vel weg.
    2. Breng op smaak met zout en peper. Roer de rijst erdoor en breng weer aan de kook op middelhoog vuur. Zet vuur iets lager en laat 15 minuten sudderen. Roer de erwten erdoor en laat zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is, in nog ongeveer 10 minuten. Pas de kruiden aan naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren