Gebraden kip met haggis

    Gebraden kip met haggis

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    In dit recept worden kipfilets gevuld met haggis en gewikkeld in een plak Parmaham.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 1 blikje (220 gr) haggis
    • 8 dunne plakjes prosciutto

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakplaat met bakpapier beleggen.
    2. De kipfilet plat op het keukenblad leggen en aan de zijkant met een scherp mes een pocket van 5 cm breedte snijden. Het proces herhalen voor de overige kipfilets. Elke filet met 4 eetlepels haggis vullen. De kipfilets strak in 2 plakjes prosciutto wikkelen en de pakketjes vervolgens over de bakplaat verdelen.
    3. De kipfilets met een stuk aluminiumfolie afdekken en 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Folie verwijderen, filets keren en nogmaals 10-15 minuten bakken tot de kip niet langer roze is en de prosciutto knapperig. Een direct afleesbare thermometer in het midden van de haggis moet minstens 74°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren