Gegrilde grapefruit

    Gegrilde grapefruit

    1keer bewaard
    20min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Begin uw dag lekker zoet met dit superlekkere recept voor grapefruit. Dit is de enige manier waarop mijn moeder me kon overtuigen mijn grapefruit te eten. En die eet ik nog steeds zo.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 grapefruits
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 eetlepel rietsuiker of basterdsuiker
    • 4 theelepels boter (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op grillstand.
    2. De grapefruits halveren en met een klein gekarteld mes de partjes halveren. Partjes en sap in een kom bewaren en resterende dikke vel en vruchtvlees eruit schrapen. De partjes uit de bol in de grapefruithelften scheppen; dit kunt u het beste per helft doen.
    3. Elke halve grapefruit bestrooien met suiker en kaneel (tot een 1/2 theelepel per helft). Eventueel een klontje boter toevoegen en de helften op een bakplaat zetten.
    4. 3-5 minuten grillen, tot de boter is gesmolten en de suiker bruin begint te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties