Gegrilde kreeftenstaart

    Gegrilde kreeftenstaart

    6keer bewaard
    20min


    288 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en lekkere manier om verrukkelijk gegrilde kreeftenstaart te bereiden. Heerlijk! Houd de staarten in de gaten als ze in de oven staan, zodat ze niet aanbranden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 hele kreeftenstaarten
    • 125g boter, gesmolten
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • zout naar smaak
    • gemalen witte peper naar smaak
    • 1 citroen, in partjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. De grill voorverwarmen.
    2. De kreeftenstaarten in een middelgrote ovenschaal leggen. Met een scherp mes of keukenschaar de kreeft over de lengte voorzichtig langs de bovenkant openen. Trek de schaal een beetje uit elkaar en kruid het vlees met gelijke hoeveelheden boter, paprikapoeder, zout en witte peper.
    3. Grill de kreeftenstaart 5-10 minuten tot de boter lichtbruin en gesmolten is, en het kreeftvlees ondoorzichtig. Garneren met partjes citroen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Kandinsky
    van
    1

    Gegrilde kreeftenstaart, dat is echt genieten! Het recept was niet zo duidelijk wat betreft bereidingstijden. De griltijd hangt namelijk af van het gewicht van de kreeftenstaart. Bij mij stonden ze een paar minuten langer onder de grill, 5 - 10 minuten was niet genoeg. - 24 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren