Gekarameliseerde appel

    Gekarameliseerde appel

    17keer bewaard
    20min


    1393 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect recept voor een stevig weekendontbijt met havermout of pannenkoeken. U kunt het gerecht ook bereiden voor een onverwacht diner en serveren met vanille roomijs of Griekse yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50g boter
    • 4 grote bakappels, geschild, geboord en in schijven van 5 cm dik
    • 2 theelepels maïzena
    • 125 ml koud water
    • 75 gr basterduiker
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote koekenpan of sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Appel toevoegen en deze in 6-7 minuten onder constant roeren garen.
    2. Maïzena in water oplossen en in de pan schenken. Basterdsuiker en kaneel erdoor roeren en 2 minuten onder af en toe roeren laten koken. Van het vuur halen en warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JesseIelse
    0

    - 09 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren