Mozambicaanse curry

    Mozambicaanse curry

    82keer bewaard
    55min


    325 personen hebben dit gemaakt

    Een curry uit Mozambique die bereid kan worden met kip of garnalen. Erg lekker met een tomatenchutney of een pittige uienchutney.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, ontveld en fijngesneden
    • 1 laurierblaadje
    • 1 blikje (400 gr) gepelde tomaten, uitgelekt
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1/8 theelepel zout
    • 1 kip van 1-1.5 kg, ontbeend en ontveld, in stukken gesneden / of 450 grote garnalen
    • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
    • 1 uitgeperste citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur in een grote, zware koekenpan. Bak uien, knoflook en laurier al roerend mee, tot de uien lichtbruin gekleurd zijn.
    2. Voeg tomaten, kerriepoeder en zout toe; het geheel ongeveer 5 minuten door laten garen. Kip of garnalen toevoegen, en 15-20 minuten laten garen tot het vlees mooi wit is.
    3. Het vuur laag zetten en over een periode van ong. 5 minuten al roerend de kokosmelk toevoegen. Het citroensap net voor het opdienen toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    2

    Het is een lekker gerecht, maar het komt er totaal niet zo uit te zien als op het plaatje. Het resultaat lijkt meer op een Knorr-pakket Kip Tandoori. - 10 sep 2011

    tiatitia
    van
    1

    Iets anders. ik heb de kip niet ontveld of ontbot - 22 sep 2009

    tiatitia
    van
    0

    het is me goed gelukt, het smaakte heerlijk en ik vond het een beetje caraibisch smaken - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren