Pasta met asperges, spek en rucola

    Pasta met asperges, spek en rucola

    6keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit moet u proberen: gebakken asperges, spek, rucola met een dunne lintpasta. Citroensap voegt een frisse, scherpe smaak toe. Eenvoudig en lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 pak (500 gr) tagliatelle pasta
    • 150 gr plakjes doorregen spek, gehalveerd
    • 75 ml extra vergine olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 250 gr verse groene asperges, schoongemaakt en in stukken van 1 cm
    • 2 zakken (50 gr) rucola
    • 60 ml vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen en hierin in 8-10 minuten de pasta al dente koken. Afgieten en apart zetten.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur het spek bruin bakken. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken. Olijfolie aan de pan toevoegen en daarin al roerend 1 minuut bakken tot de geuren vrijkomen.
    3. Pasta aan de pan toevoegen en het vuur uitzetten. Rucola, citroensap en spek toevoegen en omscheppen om te vermengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MlleHarmonie
    2

    Waar zijn de asperges gebleven bij de bereiding? - 02 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren