Gingerbread jongens

    Gingerbread jongens

    33keer bewaard
    25min


    401 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn de beste gingerbread-mannetjes die ik ooit heb gegeten. Dit gemberkoek recept wordt bereid met minder melasse (stroop) dan wat gewoon is in veel recepten. Ze hebben een mooie lichte smaak met een vleugje sinaasappel.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 225 gr boter, zacht
    • 300 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
    • 2 eetlepels melasse (stroop)
    • 375 gr bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de boter en suiker romig. Voeg het ei toe en mix goed door. Mix de sinaasappelrasp en stroop erdoor. Voeg de bloem, baksoda, kaneel, gember, gemalen kruidnagels en zout toe, en meng goed door. Doe het deeg tenminste 2 uur in de koelkast, ik doe dit normaal een nacht.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Vet bakplaten in. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 0,5 cm. Snij ze in de gewenste vorm met koekjesstekers. Leg de koekjes 2 tot 3 cm van elkaar af op de bakplaten.
    3. Bak 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koekjes stevig en licht geroosterd zijn aan de randjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    SandradeKlein
    4

    Het schijnt dat als je Melasse siroop gebruikt het geheel erg zout maakt omdat dat zoute siroop is. Je kunt hiervoor ook gewone schenkstroop gebruiken dat maakt het lekkerder - 19 nov 2013

    van
    2

    Ik weet niet wat ik fout heb gedaan maar mijn gingerbread was mega zout, hoort dit zo of heb ik iets fout gedaan? - 06 nov 2013

    CindyMinnis
    0

    @Frlans, In het recept staat melasse wat enig zout bevat. Zuiveringszout(bakingsoda) is een zout én je gooit er extra zout in. In dit recept zou geen extra zout moeten worden toegevoegd wil je de zoute smaak tegengaan. Zuiveringszout in 2 theelepels is overigens ook behoorlijk veel, aangezien je voor een 500 gram wegend deeg voor brood zelfs maar 1 theelepel gebruikt. Zoals LaCaridad al aangeeft zou je op 375 gram(dit geldt ook voor 500 gram overigens) op maximaal 7.5 gram zout mogen komen. Er is dus 1 tip: kijk bij een recept altijd of ergens extra zout aan toegevoegd is (of extra suiker of vet) om de smaak zo goed mogelijk te krijgen. Daarbij kun je het beste minder zout, suiker of vet gebruiken en later iets toevoegen dan iets weg moeten halen. - 13 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren