Gingerbread jongens
1 / 1 Foto van:  BAKINGNUT4
Blader

Gingerbread jongens

  • 3,5 2
  • 23
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 25min

Dit zijn de beste gingerbread-mannetjes die ik ooit heb gegeten. Dit gemberkoek recept wordt bereid met minder melasse (stroop) dan wat gewoon is in veel recepten. Ze hebben een mooie lichte smaak met een vleugje sinaasappel.

JBS BOX

Ingrediënten

Porties: 60 

  • 225g boter, zacht
  • 300 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 eetlepels melasse (stroop)
  • 375g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Klop de boter en suiker romig. Voeg het ei toe en mix goed door. Mix de sinaasappelrasp en stroop erdoor. Voeg de bloem, baksoda, kaneel, gember, gemalen kruidnagels en zout toe, en meng goed door. Doe het deeg tenminste 2 uur in de koelkast, ik doe dit normaal een nacht.
  2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Vet bakplaten in. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 0,5 cm. Snij ze in de gewenste vorm met koekjes stekers. Leg de koekjes 2 tot 3 cm van elkaar af op de bakplaten.
  3. Bak 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koekjes stevig en licht geroosterd zijn aan de randjes.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

1

Het schijnt dat als je Melasse siroop gebruikt het geheel erg zout maakt omdat dat zoute siroop is. Je kunt hiervoor ook gewone schenkstroop gebruiken dat maakt het lekkerder - 19 nov 2013

1
van frlans

Ik weet niet wat ik fout heb gedaan maar mijn gingerbread was mega zout, hoort dit zo of heb ik iets fout gedaan? - 06 nov 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties