Lekkere gemberkoekjes

    Lekkere gemberkoekjes

    28keer bewaard
    30min


    5172 personen hebben dit gemaakt

    Deze gemberkoekjes zijn lekker zacht en 'chewy'. Ik maak ze vrij groot, maar je kunt er ook kleinere koekjes van maken als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 275g bloem
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel zout
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 eetlepel water
    • 4 eetlepels melassestroop
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Meng door een zeef de bloem, gember, baksoda, kaneel, kruidnagel en zout. Zet apart.
    2. Mix in een grote kom de boter en 200g suiker zacht en luchtig. Klop het ei erdoor, roer dan het water en melassestroop erdoor. Voeg gelijkmatig het bloemmengsel door het stroopmengsel. Vorm deegballetjes ter grootte van een walnoot en rol ze door de overgebleven 2 eetlepels suiker. Leg de koekjes 5cm van elkaar af op een niet-ingevette bakplaat en druk ze iets plat.
    3. Bak ze 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om ze helemaal af te laten koelen. Bewaar in een luchtdichte trommel.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren