Gepocheerde Caprese eieren

    (72)

    Een heerlijk gerecht gebaseerd op 'eggs benedict'; gepocheerde eieren met in dit geval mozzarella, tomaat en pesto.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel azijn
    • 2 theelepels zout
    • 4 eieren
    • 2 bolletjes, doormidden gesneden (of plakjes brood)
    • 4 plakjes mozzarella
    • 1 tomaat, in dikke plakken
    • 4 theelepels pesto
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Een grote sauspan met 5-8 cm water op een hoge vlam aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten, azijn en 2 theelepels zout toevoegen en het water zachtjes laten koken.
    2. Terwijl u wacht tot het water kookt een plak mozzarella en een dikke plak tomaat op elk half broodje leggen en onder de grill roosteren tot de kaas zacht wordt en de broodjes zijn geroosterd (ong. 5 minuten).
    3. Breek een ei in een kopje. Houd het kopje net boven het water en laat het ei voorzichtig in het hete water glijden. Proces herhalen met de resterende eieren. De eieren pocheren tot het wit stevig is en de dooiers dikker, maar niet hard zijn (2 1/2- 3 minuten). De eieren met een schuimspaan uit het water nemen en afdeppen met een theedoek om overtollig water te verwijderen.
    4. Leg een gepocheerd ei op elk broodje. 1 theelepel pesto op elk ei scheppen en naar smaak met zout bestrooien.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (72)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 13 collecties