Gerookte zalm frittata

    Gerookte zalm frittata

    17keer bewaard
    40min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om gerookte zalm te verwerken in een speciaal ontbijt in het weekend, of een heerlijke doordeweekse maaltijd. garneer met verse kruiden - zoals dille of peterselie - of fijngehakte lenteui. Gebruik roomkaas in plaats van geitenkaas indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, gehakt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 125g gerookte zalm
    • 8 zwarte olijven, zonder pit en fijngehakt
    • 6 eieren
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels slagroom
    • 100g zachte geitenkaas, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Verhit olie in een ovenvaste (koeken)pan van 20cm op matig vuur. Voeg ui toe en bestrooi met wat zout en peper. Roerbak tot de ui doorzichtig is. Voeg de zalm en olijven erbij; roerbak dit kort om de smaken los te krijgen.
    3. Klop in een middelgrote kom de eieren, melk en room. Schenk dit over de zalm en ui en roer voorzichtig. Strooi blokjes kaas erover. Laat dit bakken op middelhoog vuur, zonder te roeren, tot de zijkanten stevig zijn.
    4. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak nog 20 minuten, of tot het mooi bruin is en iets opgebold. Serveer op een schaal en snij in puntjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren