Geroosterde broccoli met knoflook en citroen

    Geroosterde broccoli met knoflook en citroen

    31keer bewaard
    25min


    1102 personen hebben dit gemaakt

    Ik was op zoek naar een originele manier om broccoli te bereiden en besloot dit eens te proberen. De roosjes worden gedrenkt in olijfolie, bestrooid met zeezout, versgemalen zwarte peper en knoflook en vervolgens geroosterd. Een scheutje vers citroensap net voor serveren maakt het gerecht af. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 stronken broccoli, in roosjes
    • 2 theelepels extra vergine olijfolie
    • 1 theelepel zeezout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. In een grote kom broccoliroosjes vermengen met olijfolie, zeezout, peper en knoflook. De broccoli in een egale laag over een bakplaat verdelen.
    3. In de voorverwarmde oven roosteren tot de roosjes zacht genoeg zijn om met een vork in de stam te prikken (15-20 minuten). Uit de oven halen en op een serveerschaal scheppen. Voor serveren een royale hoeveelheid citroensap erover sprenkelen voor een verfrissende, scherpe afronding.

    Tip

    Je kunt optioneel nog wat rode chilivlokken toevoegen voor wat extra pit!

    Video

    Broccoli met knoflook en citroen
    Broccoli met knoflook en citroen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    0

    wellicht handig om de broccoli van te voren even te blancheren. Bij mij was de broccoli na 20 minuten namelijk wel al geroosterd maar nog niet gaar. Smaak was wel erg goed. - 23 jun 2013

    MG2903
    van
    0

    Een eenvoudig maar heerlijk bijgerecht, combineert goed met een pastagerecht. Ik heb als extraatje nog wat steranijs toegevoegd. - 27 jan 2013

    van
    0

    wordt enkel broccoli als avondeten daar wordt ik niet blij van - 18 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren