Geroosterde knoflook en zoete aardappel puree

    Geroosterde knoflook en zoete aardappel puree

    6keer bewaard
    1uur30min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Zoete aardappels zijn vol van smaak en hebben een hoger gehalte aan vezels dan gewone aardappels. Zowel de aardappels als de knoflook roosteren geeft een geweldige diepe smaak. Probeer dit eens als een niet-traditioneel bijgerecht bij gebraden vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 zoete aardappels
    • 2 hele knoflookbollen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 30g boter (op kamertemperatuur)
    • 175ml zure room light
    • 100g magere roomkaas
    • 1/2 theelepel cayenne peper (optioneel)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6.
    2. Prik gaatjes in de zoete aardappels met een vork; zet apart. Snij de bovenkant van de knoflookbollen af zodat de teentjes zichtbaar worden, snij ongeveer een halve centimeter vanaf de bovenkant van elke teen af. Je moet misschien sommige teentjes aan de zijkanten bijsnijden. Bestrijk de afgesneden knoflookbol met olijfolie, verpak elke bol dan in aluminiumfolie.
    3. Leg de zoete aardappels en de knoflook op een rooster in de oven. Bak ongeveer 1 uur. haal de zoete aardappels eruit als ze zacht zijn en de knoflookbollen als ze zacht en mooi gebruind zijn.
    4. Schil de zoete aardappels en leg ze in een kom. Pers de individuele knoflookteentjes in de kom, voeg dan de boter, zure room, roomkaas en cayennepeper toe. Pureer tot een glad geheel, breng dan op smaak met zout en peper. Doe de puree in een ovenschaal en zet ongeveer 15 minuten in de oven om te verwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren