Geroosterde knolgroentenpuree

    Geroosterde knolgroentenpuree

    Foto recept: Geroosterde knolgroentenpuree
    1

    Geroosterde knolgroentenpuree

    (62)
    1uur35min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Een wat fraaier opgemaakt gerecht dan de gebruikelijke stoofpot van knolgroenten. Naar smaak kunt u de pastinaak vervangen door meer koolraap.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1,6 liter kippenbouillon
    • 1,4 kg bloemige aardappels, geschild en in blokjes
    • 700 gr koolraap, geschild en in blokjes
    • 600 gr pastinaak, geschild en in blokjes
    • 8 teentje knoflook
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 175g boter, zacht
    • 3 uien, dun gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Kippenbouillon, aardappel, koolraap, pastinaak, knoflook, laurierblad en tijm in een grote pan aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en de pan gedeeltelijk sluiten. De groenten in ong. 30 minuten heel gaar koken en vervolgens afgieten. (Of bewaren voor een ander gebruik.)
    2. De groenten overscheppen in een grote kom. 125 gr boter toevoegen. Met een elektrische mixer tot een grove puree malen. Op smaak brengen met zout en peper en de groenten overscheppen in een met boter ingevette ovenschaal.
    3. In een grote, zware koekenpan op een matig hoog vuur de resterende 50 gr boter smelten. Ui toevoegen en deze in ong. 5 minuten bruin sauteren. Het vuur matig laag zetten en de ui in ong. 15 minuten zacht en goudbruin sauteren. Op smaak brengen met zout en peper. Ui over de gepureerde groenten verdelen.
    4. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. In een open schaal 25 minuten bakken, tot de groenten warm zijn en de bovenkant krokant wordt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (62)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren