Geroosterde knolgroenten met witte wijn en appelsap

    Geroosterde knolgroenten met witte wijn en appelsap

    1keer bewaard
    1uur40min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Gekarameliseerde geroosterde groenten met een witte wijnsaus met een licht appelaroma. Een heerlijk bijgerecht voor ongeacht welk gebraden vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50g boter
    • 700 ml appelsap
    • 250ml droge witte wijn
    • 500 gr knolraap
    • 500 gr pastinaak
    • 500 gr wortel
    • 500 gr zoete aardappel
    • 500 gr koolraap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. In een grote sauspan appelsap en wijn in ong. 30 minuten tot 175 ml laten inkoken. Boter erdoor kloppen.
    2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    3. Schil en snijd de groenten in gelijke stukken van 1-2 cm en verdeel ze vervolgens over 2 braadsleeën. Appel-wijnmengsel erover schenken en bestrooien met zout en peper. Omscheppen zodat de groenten een sauslaagje krijgen.
    4. In ong. 40 minuten onder af en toe omscheppen de groenten gaar en goudbruin roosteren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren