Geroosterde vleestomaten met knoflook

    (89)

    Ik maak dit als bijgerecht bij zelfgemaakte macaroni&cheese of Italiaanse pastaschotels. De restjes zijn fijngesneden lekker door een kant-en-klare pastasaus!


    82 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 vleestomaten, gehalveerd
    • 12 teentjes knoflook, gepeld
    • 4 eetlepels olijfolie
    • flinke hand vers basilicumblad, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Verdeel de gehalveerde tomaten over een ondiepe ovenschaal zodat ze tegen elkaar leunen. Steek de hele teentjes knoflook tussen de tomaten. De tomaten aan de bovenkant insmeren met olijfolie en bestrooien met basilicum. Zout en peper toevoegen.
    3. In een open schaal 35-45 minuten bakken, tot de tomaten zacht zijn, pruttelen en langs de randen licht aangebrand zijn. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (89)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties