Gestoomde cake met groene thee en zwarte sesamzaadjes

    (15)

    Deze delicate gestoomde cake heeft de smaak van groene thee en is gegarneerd met zwarte sesamzaadjes. Indrukwekkend en feestelijk dessert.


    13 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200g cakemeel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels groene theepoeder (matcha)
    • 6 eidooiers
    • 250g basterdsuiker
    • 2 1/2 eetlepels water
    • 1 1/2 theelepel vanille-extract
    • 6 eiwitten
    • 2 theelepels zwarte sesamzaadjes, als garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Zet een bamboe stoommand groot genoeg voor een 23cm vorm op een pan met zacht kokend water. Meng door een zeef de cakemeel, bakpoeder en groene thee poeder. Zet apart.
    2. Meng in een grote kom de eidooiers, suiker, water en vanille extract. gebruik een electrische mixer, op de middelste stand en mix tot het mengsel is verdrievoudigd in omvang. Meng dit door het meel.
    3. Klop de eiwitten op tot zich stijve pieken vormen. Meng het eiwit voorzichtig door het eigeel mengsel. Schenk het beslag in de vorm.
    4. Zet de vorm in de stoommand. Leg een schone theedoek over de cake zonder het oppervlak aan te raken en doe de deksel op de mand. Stoom de cake 20 minuten, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en snij in stukken alvorens te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties