Gestoomde cranberry pudding met vanillesaus

    Gestoomde cranberry pudding met vanillesaus

    2keer bewaard
    2uur


    16 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken en heerlijk om te eten. Slechts een paar ingrediënten. Deze gestoomde pudding is een traditioneel gerecht voor het kerstdiner, geserveerd met engelse 'hard sauce' (vanillesaus).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 theelepels bakpoeder
    • 125ml heet water
    • 1 eetlepel suiker
    • 125ml melasse (stroop)
    • 225g hele cranberry's
    • 200 gr witte bloem
    • Saus
    • 125g ongezouten boter
    • 125ml slagroom
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel vanille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Los de baksoda op in heet water. Roer 2 eetlepel suiker en de melasse erdoor en meng dan de cranberry's en bloem erdoor. Schenk in een ingevette (stoom)puddingvorm van 1,5 liter.
    2. Dek de vorm af en zet in een stoommand op kokend water. Doe de deksel op de stoompan. Kook 1 uur op middelhoog vuur alvorens te controleren, maar totaal is de kooktijd 1 1/2 uur. Een prikker in het midden van de pudding gestoken moet er schoon uitkomen. Maak de randen los en laat in de vorm afkoelen op een rooster.
    3. Maak de saus vlak voor serveren: verwarm de ongezouten boter, room, 200g suiker en vanille in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Kook onder voortdurend roeren tot het goed warm is en glad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren